5 Ocak 2012 Perşembe

Galaxy s2 i9100 - inceleme



Samsung Galaxy S 2 (i9100) özelliklerine bir ön bakış yapacak olursak, 4.3-inç büyüklüğünde WVGA çözünürlüklü SuperAMOLED plus dokunmatik ekrana sahip, 1GHz hızında ARM Cortex-A9 çift-çekirdekli işlemci, 8.0-megapiksel arka kamera, 1GB RAM bellek, 16 GB dahili kullanıcı alanı, microSD hafıza kartı yuvası, GPS alıcısı, 3G bağlantısı, WiFi kablosuz ağ, Bluetooth ile dosya transferi ve Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır.



Samsung I9100 Galaxy S II Detaylı Teknik Özellik Listesi
Genel: Dört-band GSM ve dört-band 3G Destegi.
İnternet: 21 Mbps hızında HSDPA ve 5.76 Mbps hızında HSUPA desteği.
Ekran: WVGA çözünürlüklü 4.3" inç büyüklüğünde 16M-renk Super Plus AMOLED dokunmatik ekran (480 x 800 piksel).
İşletim Sistemi: TouchWiz 4 ile Android OS v2.3.3 işletim sistemi.
Donanımlar: 1.2 GHz hızında çift çekirdekli Cortex-A9 CPU, Mali-400MP GPU Grafik güçlendirici, Exynos yonga seti,
RAM: 1 GB RAM bellek.
Kamera: LED flaş ile, yüz, gülümseme ve göz kırpma algılama ile 8 MegaPiksel geniş açılı lens ile otomatik fokus kamera.
Video Kaydı: 30fps'de 1080p HD video kaydı.
Kablosuz Ağ: Dual-band Wi-Fi 802.11 b, g ve n desteği.
Harita: A-GPS bağlantısı ile GPS alıcısı, Dijital pusula.
Dahili Hafıza: 16/32GB dahili depolama alanı, microSD kart yuvası.
Sensörler: Ivmeölçer, jiroskop ve yakınlık sensörü.
Kulaklık Girişi: Standart 3.5 mm kulaklık girişi.
Yuva: MHL microUSB yuvası ile şarj edilebilirlik ile USB host ve TV-çıkışı (1080p) desteği.
Dosya Transferi: Stereo Bluetooth v3.0 teknolojisi.
Radyo: RDS destekli FM radyo.
Diğer özellikleri: Mükemmel ses kalitesi, sadece 8.5mm ölçümlerinde ve ağırlığı 116 gram olarak son derece ince ve hafif. 3G görüntülü görüşmeler için ikincil kamera 2 MegaPiksel video çağrı kamerası, web tarayıcısı için tam Flash desteği ve GPU hızlandırma ile 1080p flash video oynatma izni, NFC desteği (isteğe bağlı, bir yazılım güncellemesi olmadan), Doküman editörü, Dosya yöneticisi önceden yüklenmiş olarak gelir, Gördüğümüz en zengin video formatı desteği ile zengin extralar bulunuyor.


Samsung I9000 Galaxy S (solda), LG Optimus Siyah P970 (orta) ve Samsung I9100 Galaxy S II (sağda) yan yana ekranlar

Gerçekten çok etkileyici özelliklere sahip, şimdiye kadar incelemesini ele aldığım en güçlü akıllı telefon. Bu kadar zengin özelliği sadece Samsung Galaxy S 2 (i9100) modelinde bulabilirsiniz. Özellik listesinde "Diğer Özellikler" başlığı altında topladığım bölüm daha da etkileyici. Bunları tekrar ele alarak daha iyi tanıyalım. Mükemmel ses kalitesi ile müzik ve film izlemeyi güzel kılıyor, Gövde tasarımı, sadece 8.5mm ölçümlerinde ve ağırlığı 116 gram olarak son derece ince ve hafif olduğu için taşımada kolaylık sağlıyor. 3G görüntülü görüşmeler için arka kamera ve önde bir ikincil 2 MegaPiksel video çağrı kamerası bulunuyor, İnternette gezinirken sayfalardaki video'ları doğrudan oynatabilmeniz için web tarayıcısıda tam Flash desteği mevcut ve GPU hızlandırma ile videoları 1080p flash video oynatma desteği bulunuyor, (NFC yani Near Field Communication ve türkçe ismiyle Yakın Alan İletişimi, yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisidir. NFC teknolojisi temelde, NFC standartlarına uyumlu elektronik cihazlar arasında yakın mesafeli haberleşmeyi sağlar.) NFC desteği (isteğe bağlı, bir yazılım güncellemesi olmadan), Ofis Dokümanlarınız için güzel bir editör bulunuyor, Dosya yöneticisi önceden yüklenmiş, Gördüğümüz en zengin video formatı desteği ile birçok extralar bulunuyor.



Samsung I9100 Galaxy S II Eksikler ve Eleştiriler
Tüm gövde tasarımı plastik olarak inşa edilmiş.
Özel bir kamera tuşu yok.

Samsung I9100 Galaxy S II kompakt kutusunda gerçek boyutu gözler önüne seriyor.



Kutusunda bir şarj cihazı, kulaklık, microUSB kablosu ve hızlı başlangıç ​​kılavuzu bulunuyor. Bu cihaz kutusunun içerisinde geniş depolama alanı sunduğu dikkate alındığında, Samsung hala ya 24GB veya 40GB için ilk depo alarak bazı pazarlarda 8GB kapasiteli bir kart ile amiral gemisi genişletmiş olacak.





Ne yazık ki, USB host adaptörü ve MHL adaptörü ayrıca satın alınır

Kötü haber şu ki HD TV çıkışı ve USB host işlevselliği sağlayan USB adaptörü için gerekli MHL adaptör kablosu kutuya dahil değildir. Birçok kullanıcı muhtemelen bu kabloları satın almaları onları rahatsız etmeyecektir. 125.3 x 66.1 x 8.5 mm olarak, Samsung I9100 Galaxy S II ciddiye alınması gereken bir telefon. Çok ince bir büyük ekran, yeni Galaxy: ince, keskin ve büyük. Ağırlığında da etkileyici bir düşme görülüyor - sadece 116 gram ağrlığında, Galaxy S II, Galaxy S'e göre 3 gram daha hafiftir.

1 yorum: