5 Ocak 2012 Perşembe

iPhone 4 ve Galaxy s2 Karşılaştırması



Samsung Galaxy S 2 ve iPhone 4. İki telefonda şuan Türkiye’ de satılan en iddaalı modeller. Fakat hangisi daha iyi? Hangisini almak daha karlı? Daha önce bir karşılaştırma yapmıştık. Fakat bu yazıda en son gelişmelerle birlikte bu soruların cevaplarını vereceğiz. Öncelikle şu iyi bilinmeli ki, Galaxy S 2 Android işletim sistemini, iPhone 4 de iOS işletim sistemini kullanıyor. Ve bu konuda sadece performans karşılaştırmaları yapıcaz. İşletim sistemi konusundaki önerimiz tabiki Android. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

Öncelikle 2 telefonunda kasası çok kaliteli, fakat iPhone 4 metal kasa kullandığı için daha şık görünüyor. Galaxy S 2′ nin kasasında ise plastik kullanılmış. Buna rağmen metal kadar dayanıklı bir yapısı var. Galaxy S 2′ nin arka kapağı aşağıdaki videoda çeşitli bükülmelere maruz kalmış fakat en ufak bir hasar yok. Bu da ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ek olarak, Galaxy S 2′ nin plastik kasa kullanması, iPhone 4′ e göre hafif olmasını sağlamış. Kısaca Galaxy S 2′ de metal kaplamanın avantajlarını fazlasıyla geçen bir çalışma sergilenmiş.

2 telefonunda ekranı farklı büyüklüklerde. iPhone 4 ekranı 3.5 inç 960 X 640 piksel ve her inç te 326 piksel sağlıyor. Galaxy S 2 ekranı ise 4.3 inç 800 X 480 piksel ve ve her inç te 217 piksel sağlıyor. Galaxy S 2′ nin düşük pikseli, SUPER AMOLED Plus ekranın daha yüksek bir kontrast levelinde olması için üretilmiş.

Fotoğraf çekimlerine bakıldığında, 5 megapiksellik fantastik fotoğraflar ve 720p kristal berraklığında videolar çekiyor. Galaxy S 2 ise, 8 megapiksellik fotoğraflar ve 1080p videolar çekiyor. Her ikiside ön kameraya sahip. iPhone 4 ön kamerası ile VGA(640 X 480) çözünürlük elde edilirken, Galaxy S 2 ise 2 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Yazılımları incelendiğinde, Android’ in iOS’ a göre daha hızlı çalıştığı görülüyor. Yinede iOS’ un sürekli gelen güncellemeleri ile hızının arttığını hatırlatalım. Bunun yanı sıra, çok detaylı bir konu olsada işletim sistemleri karşılaştırması için şunlar söylenebilir; Android’ in her alanda özgürlük vaad eden ve geliştirici, uygulama açısından rekor derece büyüyen bir işletim sistemi. iPhone ise Android kadar özgürlük vaad etmiyor. Appstore’ un günümüz şartlarında devasa büyüklükte olduğunu kabul ediyoruz. Fakat Android Market’ in bugünkü büyüme hızıyla kısa zaman içinde Appstore’ u geçeceği aşikar. En detaylı ve işlevsel uygulamaları Android Markette bulmak mümkün. Oyunlar kısmında ise, büyük oyun şirketleri(Gameloft, EA Games Mobile vb.) yeni çıkardıkları her oyunu hem Android hemde iOS için çıkarmaya başladılar. Bizim önerimiz Android işletim sistemini tercih etmeniz, yinede karar sizin.

Belkide en önemli alanlardan biri olan internet kullanımında ise Galaxy S 2 yine açık ara önde. Tarayıcı performansları incelendiğinde, Galaxy S 2 hep bir adım önde ilerliyor. Bu başarısının arkasında 1.2 GHZ çift çekirdekli Exynos işlemcisi ve 1 GB Ram’ i var.

Sonuç olarak, Galaxy S 2 hep iPhone 4′ ten bir adım önde. Bizim önerimiz Galaxy S 2.

1 yorum: